Elke derde vrijdagavond van de maand verandert het Cultuurhuis in een bruisende jazzhotspot. Tijdens deze avonden worden bezoekers getrakteerd op een uniek jazzconcert, gevolgd door een energieke jazz jamsessie. Speciaal tijdens ‘Almere Speelt’ brengen we onze succesvolle maandelijkse “Jazz op de Vrijdag” sessies naar buiten!

Jazzvocalisten en muzikanten worden begeleid door de sessieband, bestaande uit een pianist, drummer en contrabassist. Deze muzikale sessies brengen jazzmusici samen, waarbij gastvocalisten en instrumentalisten spontaan met de sessieband samenspelen. Het is een prachtige gelegenheid om te genieten van de improvisatie en expressie die de jazzmuziek zo uniek maakt.

Tijdens deze sessies kunt u luisteren naar musici en vocalisten die hun sporen ruim hebben verdiend in de Nederlandse jazzscene en vaste deelnemers zijn van de jazzavonden in het Cultuurhuis. De avonden worden op deskundige en plezierige wijze geleid en gepresenteerd door de vaste host van de jazzavonden in het Cultuurhuis.

Kom en beleef swingende jazz en muzikale magie met “Swing into Jazz” bij het Cultuurhuis!