Black Pencil is een game changer band met meer dan duizend jaar muziekgeschiedenis als speelveld. De mogelijkheden van een enorme collectie blokfluiten, panfluiten, altviool, accordeon en percussie zijn eindeloos – net als de nieuwsgierigheid en fantasie van de vijf musici.

Met respect, kennis en verfijning wordt de mooiste muziek van haar historische plaats getild en komt ze volledig fris voor het voetlicht. Zo kan het gebeuren dat ‘melancholische renaissance melodieën ontsporen in jazzrock à la Miles Davis’ (NRC).

Black Pencil speelt tijdens Almere Speelt stukken uit het concert Come Out Caioni!

Daarnaast spelen zij een fragment uit de muziektheatervoorstelling Lady + Lord MacBeth. Theatergroep Suburbia en Black Pencil speelden afgelopen lente Lady+ Lord MacBeth, een bewerking van Shakespeare’s klassieker Macbeth. Een muzikale voorstelling met live muziek van het ensemble Black Pencil.

Veel bloed, wreedheid en duisternis. Zo staat de Schotse tragedie van Shakespeare bekend. Daar voegden schrijver Tom Lanoye en regisseur Olivier Diepenhorst onverwachte elementen aan toe. Zo gaven zij een centrale, drijvende rol aan Lady MacBeth. Ook schreef Lanoye nieuwe rollen in het stuk, zoals Lady Banquo, de vrouw van Lord Banquo. Yara Alink speelde deze Lady en nam tevens de dubbelrollen op zich van Prins Malcom en één van de drie zonderlingen; een van de ‘heksen’ uit Shakespeare’s originele stuk.