Au!
Een vrolijke dansvoorstelling over pijn van PLAN D-

Au! is een voorstelling over pijn. Over pijn hebben en pijn doen. Over een kapotte knie en een bult op je kop. Over een gebroken hart, dat in duizend stukken op de grond ligt. Over een traan die over je wang rolt, omdat die ene gemenerik je weer eens heeft gepest. Au! laat zien dat het leven niet alleen maar roze koek met slagroom en vlaggetjes voor de ramen is, maar dat het ook behoorlijk pijn kan doen. En hoe naar kan die pijn voelen als je van je fiets bent gevallen, je achterover kukelt van het klimrek of als je beste vriend hand in hand loopt met een ander. Wat doe je dan, hoe vind je troost en krabbel je weer overeind?

In deze vrolijke en dynamische dansvoorstelling wordt op grappige en ontroerende wijze getoond wat er allemaal tot pijn kan leiden, hoe die pijn kan worden ervaren en wat er voor nodig is om de pijn te verzachten. De voorstelling laat zien dat pijn ook kan helpen, dat deze je ook sterker kan maken en dat pijn niet iets is om bang voor te zijn. Soms kun je het maar het beste uitschreeuwen van de pijn. Au! Dat lucht op en geeft je weer de moed om op te staan. En een beetje troost is ook nooit weg natuurlijk. Een kusje op de wond, een aai over de wang en een liedje voor het slapengaan. En dan komt het echt wel weer een keer goed, want heelt tijd niet alle wonden?

Credits
Concept: Andreas Denk. Dans/zang/spel: Claire Hermans, Tijmen Teunissen, David Feenstra. Eindregie: Bram de Goeij. Muziek/Tekst: Wiebe Gotink. Decorontwerp: Andreas Denk. Kostuums: Dorine van IJsseldijk. Repetitor: Wendy Grin. Productie: Marij Wools, Wendy Grin. Foto: Petra Katanic. Scènefoto’s: Jessie Kamp.

Buurmans keukenparade
Een lekkere culinaire dansvoorstelling van PLAN D-

In welk land mag je slurpen aan tafel? Hoe smaakt vergeten groenten? Is drakenfruit echt gevaarlijk en wat betekent: “de liefde gaat door de maag?”

PLAN D- gaat in Buurmans Keukenparade op zoek naar de keuken en de eetgewoontes van de buren. Het hele toneel is een melting pot van geuren, kleuren en smaken. In deze grote wereldkeuken vertellen wij de verhalen over kosher en halal, over kletskoek en Vlaamse friet, over couscous versus een gehaktbal. Koken verbindt culturen en koek en taart is voeding voor de ziel.

Twee dansers ontdekken de ultiem lekkerste recepten van de wereld. In een smakelijke ontdekkingstocht door de wereldkeuken vinden ze een scala aan gerechten en gebruiken die iets vertellen over de bewoners en het land van herkomst.

In deze keuken vieren wij de wereldkeukenvrede door samen te eten en te leren van elkaars gebruiken en gekkigheden. Voor iedereen van 0-99 jaar en iedereen die van eten houdt…

Credits
Idee/choreografie en concept: Andreas Denk. Dans: Cherif Zaouali, Andreas Denk. Co-Choreografie: Wendy Grin/Jordi Casanovas. Muzikaal advies: Kaveh Vares. Lichtontwerp: Varja Klosse. Eindregie: Mohamed Aadroun. Educatie en productie: Wendy Grin. Decor en realisatie: Wouter Nieuwendijk, Andreas Denk. Techniek: Ohad Arama/Marco Chardon. Fotografie/grafisch ontwerp: Es & Zn – Esther de Boer. Scènefotografie: Menno van der Meulen.