Over-morgen
Een VR-performance van Holy Dirt, residenten van StrandLAB

Tijdens hun residentie bij StrandLAB heeft het performance collectief Holy Dirt ‘Over-morgen’ gecreĆ«erd, een opvallende VR-performance die zich richt op het leven in een artificieel landschap. In deze wereld gaan Holy Dirt op zoek naar de grenzen van onze realiteit. Ze brengen een innovatieve mix van drones, VR-brillen en live performance samen.

Holy Dirt is een performance collectief bestaande uit Jan Groenland (Rotterdam, 2000), Bram van der Snel (Lelystad, 1995) en Ies Kaczmarek (Almere, 1999). In 2023 studeerden zij als performers af aan de Toneelacademie in Maastricht. Hun werk is een voortdurende poging troost te geven aan de gedachte dat de mens nietig en sterfelijk is. In dit donkere licht scheppen ze grootse beelden en verhalen.

Strand Speel Sessie
Van Laura Bolscher, resident van StrandLAB

Een warming up met zand, het water aanraken met alleen jouw kleine teen en de wind die onze gezichten aait door de wapperende jassen van rennende voorbijgangers. Hoe spelen we samen op het Almeerderstrand? Ontdek tijdens de Strand Speel Sessie wat spelen op het strand echt inhoudt en waarom het zo belangrijk is, zelfs voor volwassenen. Met deze interactieve rondleiding over het strand, kom je er in 60 minuten achter wat spelen op het strand is en of je het eigenlijk zelf nog wel kan. Strand Speel Sessies zijn onderdeel van het onderzoek dat Laura Bolscher sinds 2020 doet naar spelen voor volwassenen in de (stedelijke) openbare ruimte.